Fargekorrigering for nett

Kan du se noko skilnad mellom desse bileta?

17. mai for alle - fargekorrigeres i Firefox 4

17. mai for alle - fargekorrigeres ikke

Fargekorrigering

Ikkje? Då er du ikkje offer for fargekorrigeringa i Firefox 4. Men i biletet til venstre kan du sjå kor stor skilnad det faktisk er. Bakgrunnsfargen i png-filen er i begge tilfella #1c3063. Men den eine filen inneheld info om fargekorrigering. Sikkert fint, men dumt når den ligg på ein nettside der #1c3063 er bakgrunnsfarge.

Men – i staden for å setje meg ned og grine over alle ting man må tenkja på når ein skal ha ein logo på nett, må ein i staden setje seg inn i kvifor det er slik og kva ein kan gjera med det. Firefox har lagt ut svaret sjølv.

Med  pngcrush kan ein fjerna all fargekorrigering slik:

pngcrush -rem gAMA -rem cHRM -rem iCCP -rem sRGB infile.png outfile.png

Så – då kan det bli ein konsistent 17. mai for alle, og når det gjeld fargar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *